Шокантни вести PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 22 July 2011 11:59
Шокантни вести
Мртва вода е прочистената вода вклучувајќи ја и онаа вода со обратна осмоза, дестилираната вода, озонираната и флашираната вода! 
Таа вода е без минерали и е КИСЕЛА и штетна за вашето здравје. Просечната вода се наоѓа помеѓу 5.5 и 6.5 на ПХ скалата. 
Ова е од огромно значење затоа што ПХ нивото на вашата крв мора да биде помеѓу 7.4, за да бидете во добро здравје.
Ако водата што ја пиете е пониска од 7.4 вашето тело ке почне да црпе минерали, особено калциум од вашите коски и ткиво. 
Изворската вода често содржи метални минерали,и отрови направени од човекот. Несварливите метални компоненти исто така се пронајдени во многу од реминерализираните води. 
Некои од флашираните води се многу кисели и почнуваат да ја пренесуваат пластиката во водата,така водата добива вкус на пластика.
Киселата состојба во која се наоѓа телото пиејќи ја оваа вода овозможува идеална состојба за размножување на бактерии, вируси и болести.
Водата треба да биде реструктуирана во природна структура на минерали кои треба да бидат подредени со цел да бидат целосно искористени и благотворни за вашето тело.
Не можете да го алкализирате вашето тело со апче или капсула. Минералите треба да бидат 100% природни во водата, за да водата биде целосно апсорбирана и делотворна за крвта.
 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon