МИНЕРАЛИ-ОРГАНСКИ или НЕОРГАНСКИ? PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 22 July 2011 12:11
МИНЕРАЛИ-ОРГАНСКИ или НЕОРГАНСКИ?

Нам луѓето како органски созданија ни се потребни минерали од органско потекло. Тоа се минерали кои нашето тело ги препознава и од кои ние имаме корист. Неорганските минерали нашето тело не ги препознава и се измачува да ги прими, создавајќи притоа потешкотии кои можат да предизвикаат разни болести. 

Dr.Walker пишува: ,,Доколку личноста пие по еден литар вода дневно тоа изнесува 25.550 литри вода кој апоминува низ телото за 70 годишен животен век. Ако не е прочистена, проценката е дека таа количина на вода (25.550 литри) содржи и 90-136кг.каменец-неоргански калциум и други минерални наслаги-кои телото не може да ги искористи. Повеќе од тие неоргански минерали ќе се собираат од водата во телото, крвта и лимфниот состав за да подоцна бидат исфрлени низ каналите за излачување (измет,урина).

Но, некои од тие 90-136кг.каменец ќе останат во телото. Заради тоа што неорганските минерали не можат да бидат апсорбирани во статичните зидови како храна, тие се дистрибуираат било каде низ телото, предизвикувајќи артритис во зглобовите, бубрежен камен, затнување на артериите и сл.

Од животна важност е да се сфати разликата помеѓу органските и неорганските минерали. Водата тече низ или на површината на земјата собирајќи неоргански минерали од земјата и карпите низ кои поминува. Тоа не се минерали кои луѓето можат да ги користат. Само растенијата имаат способност за претворање на неорганските минерали од земјата во животно важни органски минерали кои можеме да ги користиме во исхраната. Од истата причина, не можеме да ги пробуваме минералите јадејќи фина земја или камења од градината. Мораме да им дозволиме на растенијата преку својот корен, од земјата, да ги превземат тие минерали и со процес на фотосинтеза да ги претворат во органски минерали кои можеме да ги користиме. Неорганските минерали од земјата се апсорбираат во површинската вода, па не можеме да имаме корист од нив повеќе отколку јадејќи камења од земјата.

 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon