Што е со флашираната вода? Print
Written by Administrator   
Friday, 22 July 2011 12:06

 

Што е со флашираната вода?

 

 

Каква вода треба да пиеме? Што е со флашираната вода?
Сите видови на флаширани води се произведуваат во фабриките и потоа се носат во големите магацини - за да одкај нив потоа се донесат во поединечни продавници за да бидат продадени. Самите ние, никогаш не би се осмелиле да држиме вода за пиење толку многу време складирана некаде во нашите домови. Сите знаеме дека водата за пиење, како и сета храна треба да се конзумира свежа. Да се пренесува вода за пиење од далеку со камиони не изгледа на баш добра идеја, посебно кога би се земал и факторот додатно загадување на околината и големите трошкови. 

Се’ почесто бираме да купиме флаширана вода - мислејќи дека не постои подобро решение. Но тоа решение е скапо и неповолно. Кога ќе се решиме на таков чекор - да флашираната вода ја направиме дел од нашето конзумирање на вода, во исто време се одлучуваме и на носење стотици тешки шишиња кои ги фрламе кога ќе се испразнат, при што само допринесуваме за загадување и на онака веќе доста загадената околина околу нас.
Покрај непогодностите и големите трошкови кои се даваат за флашираната вода, не можеме да бидеме сигурни дека составот на шишето е навистина од добар квалитет.