Како се користи Vivatap® ? Print

Како се користи Vivatap® ?

Најпрво што треба да споменеме е дека доколку сакате да имате успешно редовно користење на vivatap ®, мора да воспоставите рутина. Тоа може да потрае некое време додека не се навикнете(во зависност од тоа како сте организирани дома), но одкога ќе постане навика, вие и останатите членови од вашиот дом ќе имате големи придобивки и задоволство од тоа. Тоа е како четкање на заби, откако ќе се утврди ритамот, тоа оди само по себе, секој ден...

Вие, се разбира, имате слобода да најдете свој начин, но би сакале да ви понудиме предлог кој ние од нашиот личен опит знаеме дека работи добро.


Наполнете бокал до 2 литри вода од чешма (стаклените бокали се најдобри). Ставете ја вертикално кесичката и промешајте 3-4 сек. Препорачуваме вметнување на vivatap-филтер кесичката во водата вертикално, со потопување на еден од аглите, со цел кесичката да потоне до дното (кесичката делува исто дури и ако таа ,,лебди" над водата, но доколку сакате да остане долу на дното – ставете ја вертикално). По само 5 мин.водата може да се пие. Препорачуваме кесичката да стои најдолго 24 ч.во бокалот како би се одржала свежината на водата.


Најдете начин да ја воспоставите оваа рутина – како за себе така и за другите кои живеат во вашето семејство. Оној кој што ја пие последната чаша вода од бокалот, нека е одговорен за подготовка на нов. На тој начин, секогаш ќе имате на располагање свежа вода за пиење во вашиот дом! И не заборавајте, честото миење на бокалот е од суштинско значење, како би можеле одново да приготвите нова, свежа и чиста вода за пиење
Get Adobe Flash player