Жива PDF Print E-mail
Жива

Живата, течен метал, доколку ја има во поголеми количини, го оштетува мозокот и нервниот систем, при што доведува до зардразливост и потешкотии во помнењето, труење, слабеење на мускулатурата,  промена на видот и слихот, ги повредува срцевиот мускул и бубрезите, ги зафаќа мочните канали, предизвикува промена на кожата (особено петиците), ноктите и опаѓање на косата.  За жал, присуството на живата може најмногу да им наштети на малите деца и на децата во развој.

 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon