Бактерии во водата PDF Print E-mail
Бактерии во водата

Бактерии кои се опасни за човекот, посебно за децата во развој и за старите и изнемоштени лица се: Е.коли и Самонела, од која спрема експертите секоја година се разболуваат 3,8 милиони луѓе.

Бактеријата Е.коли може да доведе до повреда на клетките во организмот, дијареа, повреда на бубрезите и загуба на црвените крвни клетки. Во комбинација со други болести и влијанија, кои се поврзани со крвниот систем, во 50 % случаи, оваа бактерија може да доведе до смртност кај постарите лица.


bacteria_water_radio-technews

Бактеријата Салмонела може да предизвика дијареа, болка во зглобовите, иритација на очите и болно мокрење. Болеста може да доведе и до хроничен артритис кој тешко се лечи. 


 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon