pH вредноста и бенефиции од користењето на Vivatap® ! PDF Print E-mail
pH вредноста и бенефиции од користењето на Vivatap® !

Дали знаете дека pH вредноста го одредува Вашето здравје?


Покрај многуте бенифиции коишто ќе ги придобиете користејќи вода третирана со Vivatap® , е и тоа што Vivatap® ја доведува pH вредноста на водата кон идеално ниво 7,5, со што ги спречува болестите вклучувајќи ги ракот, срцевите заболувања, диабетисот, артритисот, остеопорозата, екземата, каменот во жолчката, болести во органите за варење, болки на зглобовите, главоболката … и многу многу други. Сите тие болести се поврзани со ниското ниво наpH вредноста во водата за пиење. Поради ниското ниво на pH вредноста во водата за пиење, постои недостиг на кислород во клетките при што телото е изложено на многу болести и кон забрзано стареење.


Вие можете да ја подигнете pH вредноста преку јадење многу овошје, зеленчук и други додатоци кои содржат калциум и други минерали добиени од Корали. Коралите се идеални за подигање на Вашата pH вредност бидејќи ги содржат сите минерали коишто се наоѓаат во човековото тело во правилно количество- ставајќи ги во исправна состојба.

ПРЕКУ 200 БОЛЕСТИ СЕ ПОВРЗАНИ СО НЕДОСТАТОК НА КАЛЦИУМ

297529_white_coral

Коралната алга е растение со тврда лушпа од Калциум која заедно со Калциумот Аскорбатот (кој е форма на витамин Ц со високо ниво на ефективност), служат за подигање на pH вредноста во водата.


КАЛЦИУМОТОТ И МИНЕРАЛНА РАСПРЕДЕЛЕНОСТ

Секој еден минерал е зависен од некој друг за да може да биде во функција. Коралите го произведуваат еден од најдобрите форми на Калциум и на минерали, коишто можат да се обезбедат правилно функционирање на нашиот организам. Корални алги кои што се содржани во Vivatap® соджат совршен минерален баланс кое му е потребен на нашиот организам.


 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon