Хлорот во водата PDF Print E-mail
Хлорот во водата
Dr. Walker предупредува дека хлорот е отровен, во состојба на гас бил користен како боен отров во првата светска војна, пред да биде употребен за труење на бактериите во нашите водоводи. Braggприметува, ако хлорот во водата за пиење е ,,одговорен за производство на одвратна миризба и доволно го има да може да влезе во цревниот тракт, може да ги уништи и корисните бактерии и на тој начин ќе ни ги оневозможи за нас важните витамини и она што тие го прават за нас.

Во книгата ,,Шокантната вистина за водата’’ Bragg наведува дека хлорот во водата се поврзува со срцевите болести, сенилноста и ракот на мочниот меур, слезината, дебелото црево и уринарниот тракт. Хлорираната вода за пиење може да го дуплицира ризикот од рак на мочниот меур, кој напаѓа околу 40.000 луѓе годишно. Книгата како доказ го цитира Dr.Herbert Schawatz ’’ Хлорот е толку опасен што би требало да биде забранет.’’ 
Dr.Allen E.Banika, има забележано: ,,Хлорираната вода ги убива повеќето вируси и бактерии, но може исто така да ги убие и станиците во нашето тело’’. 

Vivatap® 100% го остранува хлорот воводата за пиење
НОВ ЖИВОТ ЗА ВАШАТА ВОДА ОД ЧЕШМА!
ПОСТАПКА ЗА ПОКАЖУВАЊЕ НА ПРИСУТНОСТА НА ХЛОРОТ ВО
ВОДАТА И НЕГОВОТО ВРЗУВАЊЕ СО VIVATAP® ФИЛТЕР-КЕСИЧКА
01
слика1
02
слика2
ПРВ ЧЕКОР – чаша наполнета со вода од чешма (Слика бр.1)

ВТОР ЧЕКОР – во истата чаша ставено раствор кој го покажува 
присуството на хлорот (хлорот е обоен со розова боја) ( Слика бр.2)
03
слика3
04
слика4
ТРЕТ ЧЕКОР - ставенa е Vivatap® филтер-кесичка (Слика бр.3)

ЧЕТВРТ ЧЕКОР – размешено со лажичка и за неколку секунди Vivatap® филтер кесичката го собира хлорот (ја нема розовата боја – го нема хлорот) (Слика бр.4)
 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon