Шипка PDF Print E-mail
Шипка
Шипката е богата со витамин Ц. Во 100 грама сушена шипка има отприлика 1700 мг витамина Ц. Здравствени благодатти на шипката:

• Извонреден извор на витамина Ц, покрај тоа содржи и витамин А, Д, Е
• Содржи овошни киселини, танини, пектин и каротеноиди
• Ја ублажува и спречува инфекцијата на мочниот меур
• Ја смалува главоболката и вртоглавицата
 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon