Декстроза PDF Print E-mail
Декстроза
Декстроза (Д-Глукоза или грозден шеќер) представува вреден извор на брза енергија. Сите останати углени хидрати најпрво мораат да се донесат до облик на глукоза пред да се искористат во организмот за енергетски цели. Во оваа трансформација се вложува време и енергија, т.е. на организмот му останува помал износ за мускулни потреби. Ова е причината зошто декстрозата е најдобриот облик за внес на простите шеќери.
 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon