Корални алги PDF Print E-mail
Корални алги
Дали знаеме зошто се корисни алгите?
До неодамна морските алги беа непознати за нашите краеви. Но почнува да се менува свеста за чудотворното влијание на билките што на Далечниот Исток се користат веќе илјадници години. Алгите содржат повеќе витамини и минерали од кој било друг продукт. Алгите по природен пат ја регулираат работата на штитната жлезда, што значи дека помагаат при слабеење. Освен тоа, помагаат и во лекување на проблеми со празнењето на цревата, надуеност и запек, а има и докази дека позитивно дејствуваат на мозочното ткиво, мозочната мембрана, нервите и ‘рбетниот мозок. 

Еден од најстарите морски организми, коралните алги имаат многу посебен и потенцијален чистечки квалитет. Не само што тие можат да ја прочистат водата но исто така имаат и способност да го неутрализираат хлорот и да додадат калциум и други минерални содржини во водата. Vivatap® е изработен од Корални алги, произведени од најчистите недопрени води на Норвешкото море-област кој а важи за една од најнезагадените области во светот.

Со редовно користење на вода третирана со Vivatap® , Вие почнувате да живеете здраво менувајќи ги старите навики со нови. Vivatap® Ви се нуди како конечно решение за Вашата вода од чешма, носејќи нова свежина, здравје и сила во Вашиот дом. 

Пробајте и уверете се и самите!
 

Корална вода

_1

 


Каде да се најде?

ramstore

tinex

VeroВажност на водата

gratis_15

 

Портпароли за Vivatap®

 

Сведоштва

 

emblem-analyser

 

twitter-icon facebook-icon